Quinoa-polenta burger

Portie:

4 personen.

Ingrediënten:

50 ml olijfolie
150 gr. quinoa
250 gr. polenta
200 ml sojamelk (ongezoet)
1/2 witte ui
1 teentje knoflook
1 bouillonblokje (groente)
1/2 rode paprika
1 courgette
100 gr. vegan mayonaise
4 italiaanse bollen
1 vleestomaat

Tags: Polenta, Quinoa, Vegan

Quinoa-polentaburger

  • Quinoa
  1. Kook de quinoa in ruim kokend water voor 15 minuten
  2. Giet de quinoa af
  • Groenten
    1. Snipper de ui en de rode paprika
    2. Snijd de knoflook fijn
    3. Snijd de courgette en tomaat in plakken gelijke plakken
  • Mengen
    1. Verhit de sojamelk en laat het bouillonblokje er in oplossen
    2. Meng de quinoa, maizena, groenten en de sojamelk in de pan met het vuur uit
    3. Kneed er 4 gelijke hamburgers (als het mengsel niet smeuïg genoeg is kun je nog wat extra sojamelk toevoegen)
    4. Laat de burgers 10 minuten rusten
  • Bakken
    1.  Zet een pan op het vuur met ruim olijfolie
    2. Bak de courgette voor 8 minuten op laag vuur
    3. Voeg nog wat extra olie toe aan de gebruikte pan en bak de burgers goudbruin 
    4. Doe eventueel de opengesneden italiaa nse bollen voor enkele minuten in de oven voor een klein krokantje
  • Opdienen
    1. Beleg het broodje met de violife, de tomaat en de courgette
    2. Leg de quinoaburger er op