Over ons

Bij Droomdiner hebben we gemerkt dat niet iedereen evenveel hulp van de chef wil hebben. Daarom kun je bij ons kiezen in hoeverre je graag geholpen wil worden om jouw perfecte diner te verzorgen. Daarom kun je bij ons kiezen in hoeverre wij jou moeten helpen.
Een passie voor culinariteit

Droomdiner is opgericht door 3 enorme liefhebbers van diners. Zowel het bereiden als het zelf genieten van een goed verzorgd diner met vrienden, familie en anderen maakt ons blij. Eigenlijk is een diner in ons ogen altijd leuk, mits er een goede sfeer (dus leuke mensen) en lekker eten is natuurlijk. Dat eerste is het allerbelangrijkste, maar goed bereide gerechten zijn ook altijd de ingrediënten voor een onvergetelijke avond. Met die gedachte verzorg(d)en we tijdens ons werk in de horeca vele diners voor grote groepen. Naast dat we onze gasten zien genieten van de geweldige avond (waar wij zelf ook heel blij van worden) is de sfeer bij ons in de keuken ook altijd goed.

Dat is voor ons belangrijk; plezier in de keuken én plezier aan tafel. Regelmatig hebben wij ook diners met onze vrienden en familie. Vanwege onze ervaring in de keuken staan we dan al snel achter de snijplank en voordat we het zelf doorhebben draaien wij het hele diner. Ondanks dat wij het heerlijk vinden om mensen blij te maken met onze kookkunsten misten wij iets. Doordat wij in de keuken druk bezig waren kwamen wij amper toe aan het praten met onze vrienden en familie, en dit terwijl wij juist voor de gezelligheid kwamen!

Een sterrendiner, altijd en overal

Dit vorige heeft ons aan het denken gezet. Wij zijn in gesprek gegaan met mensen in onze omgeving. Onze ontdekking? Uit eten gaan heeft vaak voor mensen een voorkeur omdat ze de gastheer/gastvrouw niet opzadelen met een hoop gedoe. Dat terwijl er wel vaak werd aangegeven dat een diner aan huis leidt tot een veel warmere sfeer en zorgt voor de beste gesprekken. Dat het eten dan net wat minder smaakt wordt voor lief genomen, niet iedereen is immers chef.

Dit heeft geleid tot het opzetten van Droomdiner. Een diner aan huis (of op een andere locatie) waar de warme sfeer is zonder dat de gastheer/gastvrouw wordt opgezadeld met een hoop gedoe. En om dit af te toppen is het eten klaargemaakt door topchefs, dus dat wordt gegarandeerd genieten!

Dit idee hebben we eerst getest bij onze diners van onze vrienden en familie. Meerdere geslaagde diners en vele positieve reacties verder wisten we het zeker; wij hebben dé succesformule gevonden voor een geslaagd diner aan huis! Hierop hebben we besloten om onze diensten ook aan anderen te verlenen om zoveel mogelijk mensen maximaal te laten genieten van hun diners.

Onze naam

Nu nog het laatste, onze naam. Hiervoor gingen we nog eens goed in ons geheugen graven en nadenken wat ons typeert. Chef-aan-huis? Diner-aan-huis? Maximaalgenieten? Geen van deze namen vonden we echt passen bij ons concept. Tot Thijs zijn kamer ging opruimen. Daar vond hij een bedank-kaartje van een van onze vrienden waarvoor wij een diner hebben georganiseerd. In dat kaartje stond; “Bedankt voor de geweldige avond! Hier had ik alleen maar over durven dromen!”. Dit bleef meteen hangen en zelfs na een nachtje slapen kregen we de naam niet meer uit ons hoofd. Droomdiner moest het worden. Bedankt Cato voor de mooie naam! Je hebt nog een diner van ons tegoed 😉.