Over ons

Een kort geschiedenislesje over ons ontstaan. 

Een passie voor culinariteit

Droomdiner is opgericht door 3 grote liefhebbers van eten. Zowel het bereiden als het zelf genieten van een goed verzorgd diner geeft ons een lach op ons gezicht. Met die gedachten zijn wij alle drie aan de slag gegaan in de keuken. De een beginnend als afwassertje, de ander direct aan de warme kant. Met veel plezier hebben wij vele diners en etentjes verzorgd en bleek de horeca voor ons veel meer te betekenen dat een simpel baantje.

Voor ons is het belangrijkste plezier in de keuken én plezier aan tafel. Regelmatig hebben wij ook diners met onze vrienden en familie. Vanwege onze ervaring in de keuken staan we dan al snel achter de snijplank en voordat we het zelf doorhebben draaien wij het hele diner. Ondanks dat wij het heerlijk vinden om mensen blij te maken met onze kookkunsten misten wij iets. Doordat wij in de keuken druk bezig waren kwamen wij amper toe aan het praten met onze vrienden en familie, en dit terwijl wij juist voor de gezelligheid kwamen!

Een sterrendiner, altijd en overal

Dit vorige heeft ons aan het denken gezet. Wij zijn in gesprek gegaan met mensen in onze omgeving. Onze ontdekking? Uit eten gaan heeft vaak voor mensen een voorkeur omdat ze de gastheer/gastvrouw niet opzadelen met een hoop gedoe. Dat terwijl er wel vaak werd aangegeven dat een diner aan huis leidt tot een veel warmere sfeer en zorgt voor de beste gesprekken. Dat het eten dan net wat minder smaakt wordt voor lief genomen, niet iedereen is immers chef.

Dit heeft geleid tot het opzetten van Droomdiner. Een diner aan huis (of op een andere locatie) waar de warme sfeer is zonder dat de gastheer/gastvrouw wordt opgezadeld met een hoop gedoe. En om dit af te toppen is het eten klaargemaakt door topchefs, dus dat wordt gegarandeerd genieten!

Dit idee hebben we eerst getest bij onze diners van onze vrienden en familie. Meerdere geslaagde diners en vele positieve reacties verder wisten we het zeker; wij hebben dé succesformule gevonden voor een geslaagd diner aan huis! Hierop hebben we besloten om onze diensten ook aan anderen te verlenen om zoveel mogelijk mensen maximaal te laten genieten van hun diners.

Onze bijdrage aan een betere wereld

Als koks zijn wij bekend met al het moois wat de natuur te bieden heeft. Van een heerlijke druif uit de Provence tot een zwarte zomertruffel uit Périgord, wij zijn er niet stil over te krijgen. Helaas is onze levensstijl niet altijd de meest milieuvriendelijke, wat ertoe leidt dat sommige van deze producten steeds meer in gevaar dreigen te komen. Hierom zijn wij begonnen hier meer aandacht aan te besteden, ook bij ons in de keuken.

Tijdens onze diners houden wij er van om mensen te verrassen met unieke veganistische gerechten. Uiteraard is soms ook nog de vraag naar een goed stukje vlees, en dat bieden wij dan ook nog steeds aan. Echter doen wij dit ook op onze eigen manier, de duurzame manier. Door samen te werken met duurzame boeren zorgen wij dat zowel ons vlees als onze groenten zoveel mogelijk op een klimaatvriendelijke manier zijn verkregen. 

Naast dat wij zelf graag experimenteren met leuke vegan gerechten, vinden wij het ook leuk om jullie een stapje duurzamer te laten koken. Daarom zijn wij sinds kort ook begonnen met het uitwerken van leuke gerechten die jij, thuis gemakkelijk klaar kan maken. Zo kunnen wij allemaal op een leuke, en vooral ook lekkere manier ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Deze recepten zijn op onze website te vinden.

Meld je aan voor updates

Droomdiner heeft regelmatig leuke acties en organiseert kookworkshops. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze acties? Meld u dan nu aan!